top of page

Olympus Fitness Øvelsesatlas: Bench Press (Bænkpres)

Introduktion: Bænkpres er uden tvivl en af de mest anerkendte og populære styrketræningsøvelser. Den fokuserer primært på overkroppens muskulatur og er en favorit blandt dem, der ønsker at udvikle en stærk og defineret brystkasse.

Muskelgrupper: Bænkpres aktiverer primært brystmusklerne (pectoralis major og minor). Samtidig rekrutterer øvelsen også triceps (bagsiden af overarmen) og den forreste del af skuldermusklerne (anterior deltoid).

Teknik:

  1. Positionering: Læg dig fladt på en bænk med fødderne solidt plantet i jorden. Sørg for at din øvre ryg og hoved er komfortabelt understøttet af bænken.

  2. Greb: Tag fat om stangen med en grebsbredde, der er lidt bredere end skulderbredde. Hænderne skal være i en overhåndsgreb.

  3. Løft: Løft stangen op fra stativet og hold den direkte over brystet med strakte arme.

  4. Nedfasing: Sænk stangen kontrolleret ned til midten af brystet.

  5. Opfasing: Pres stangen op igen ved at strække armene og kontrahere brystmusklerne.

Tips for korrekt udførelse:

  • Hold en naturlig bue i lænden, så der er en lille hul mellem bænken og din lænd.

  • Spænd i coremuskulaturen og skulderbladene for at skabe en stabil base.

  • Pres fødderne i jorden for at skabe stabilitet og kraft.

  • Sørg for, at albuerne ikke flarer for meget ud; hold dem i en 45-75 graders vinkel i forhold til kroppen.

  • Start med en lettere vægt for at mestre teknikken før øgning i belastning.

Konklusion: Bænkpres er en nøgleøvelse for at opbygge styrke og masse i brystet. Korrekt teknik er altafgørende for at undgå skader og sikre maksimal muskelaktivering. For dem, der ønsker en veludviklet overkrop, er bænkpres et must i træningsrutinen. Olympus Fitness Øvelsesatlas anbefaler at inkludere forskellige variationer af bænkpres, såsom skråbænkpres og decline bænkpres, for en helstøbt brystudvikling.

11 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Olympus Fitness Øvelsesatlas: Deadlifts (Dødløft)

Introduktion: Dødløft betragtes ofte som en af de mest effektive total kropsøvelser inden for styrketræning. Det er en grundlæggende løfteteknik, der simulerer bevægelsen ved at løfte en tung genstand

Olympus Fitness Øvelsesatlas: Squats (Knæbøjninger)

Introduktion: Knæbøjninger, ofte omtalt som "squats" på engelsk, er en af de mest grundlæggende og essentielle styrketræningsøvelser. Denne øvelse er kendt som kongen af benøvelser, og den har en rækk

Comments


bottom of page