top of page

Olympus Fitness Øvelsesatlas: Pull-ups (Hage optræk)

Introduktion: Pull-ups er en klassisk kropsvægtøvelse, der primært fokuserer på at styrke den øvre del af ryggen. Denne øvelse er kendt for sin effektivitet, men kan også være udfordrende, især for nybegyndere.

Muskelgrupper: Pull-ups retter sig primært mod latissimus dorsi (bredde rygmusklen) samt biceps brachii (biceps). Sekundære muskelgrupper, der arbejdes med under øvelsen, inkluderer rhomboids, trapezius og flere muskler i skulderregionen.

Teknik:

  1. Positionering: Start med at hænge fra en pull-up bar med et overhåndsgreb (palmerne vender væk fra dig). Hænderne skal være lidt bredere end skulderbredde.

  2. Løft: Træk dig selv op, indtil din hage er over baren, ved at trække skulderbladene ned og sammen.

  3. Nedre fase: Sænk dig kontrolleret ned til startpositionen, hvor dine arme er fuldt forlængede.

Tips for korrekt udførelse:

  • For at undgå skulderskader, skal du sørge for ikke at kaste dig op eller bruge momentum. Brug en kontrolleret bevægelse gennem hele øvelsen.

  • For at gøre øvelsen lettere kan du bruge en elastik til assistance eller en pull-up maskine, som hjælper med at løfte en del af din kropsvægt.

  • Fokuser på at bruge musklerne i ryggen og ikke kun armene.

Konklusion: Pull-ups er en uundværlig øvelse for dem, der ønsker en stærk og velformet ryg. De kan være udfordrende i starten, men med tålmodighed og vedholdenhed vil du opleve progression i både styrke og teknik. Olympus Fitness Øvelsesatlas anbefaler kraftigt at inkorporere pull-ups i din træningsrutine for en komplet overkropsudvikling.


3 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Olympus Fitness Øvelsesatlas: Bench Press (Bænkpres)

Introduktion: Bænkpres er uden tvivl en af de mest anerkendte og populære styrketræningsøvelser. Den fokuserer primært på overkroppens muskulatur og er en favorit blandt dem, der ønsker at udvikle en

Olympus Fitness Øvelsesatlas: Deadlifts (Dødløft)

Introduktion: Dødløft betragtes ofte som en af de mest effektive total kropsøvelser inden for styrketræning. Det er en grundlæggende løfteteknik, der simulerer bevægelsen ved at løfte en tung genstand

Comentários


bottom of page