top of page

Olympus Fitness Øvelsesatlas: Squats (Knæbøjninger)

Introduktion: Knæbøjninger, ofte omtalt som "squats" på engelsk, er en af de mest grundlæggende og essentielle styrketræningsøvelser. Denne øvelse er kendt som kongen af benøvelser, og den har en række fordele, der går ud over benmuskulaturen.

Muskelgrupper: Knæbøjninger fokuserer hovedsageligt på quadriceps (lårmusklerne på forsiden), hamstrings (lårmusklerne på bagsiden), gluteus maximus (sædemuskulaturen), samt korsryggen og coremuskulaturen, som stabiliserer kroppen under bevægelsen.

Teknik:

  1. Positionering: Start med at stå oprejst med fødderne skulderbredde fra hinanden. Tæerne kan pege let udad. Hold ryggen ret, skuldrene tilbage, og brystet højt.

  2. Nedadgående fase: Start bevægelsen ved at skubbe hofterne bagud og bøje knæene, som om du sætter dig ned på en stol. Hold ryggen ret, og lad knæene følge fodens retning, uden at de kommer ud over tæerne.

  3. Opadgående fase: Skub fra hælene for at rette benene og vende tilbage til startpositionen. Sørg for at spænde i balle- og lårmuskulaturen på vej op.

Tips for korrekt udførelse:

  • Undgå at lade knæene falde indad under øvelsen.

  • Hold en neutral rygrad gennem hele bevægelsen.

  • Brug en hoftebredde stance, som er komfortabel for dig, og juster efter behov.

  • For dem, der ønsker ekstra udfordring eller muskelvækst, kan man tilføje vægt ved at bruge en vægtstang, håndvægte eller kettlebells.

Konklusion: Knæbøjninger er en central øvelse for alle, der ønsker at bygge styrke og muskelmasse i underkroppen. Øvelsen kan tilpasses alle niveauer, fra nybegyndere til erfarne atleter. Med den rette teknik og konstant progression vil squats være en hjørnesten i din træningsrutine. Olympus Fitness Øvelsesatlas anbefaler stærkt at inkludere knæbøjninger i din træningsplan for en komplet kropsudvikling.

1 visning0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page